לשחרר את האריה מהראש: איך להילחם בהתקף חרדה?

תוכן עניינים

התקף חרדה, צירוף מילים שעד לפני מספר עשרות שנים כמעט ולא שמעו עליו, נהייה שכיח ומוכר לכל. מחלה שמייצגת את העולם המודרני של הישגים, תחרות ורצון להיות בשליטה בכל רגע נתון. 

התקף חרדה הינו אמיתי ומלווה בסימפטומים פיזיים מאוד אינטנסיביים:

  • דופק מהיר
  • הזעה
  • תחושת השתנקות
  • לחץ בחזה
  • תחושת חוסר אויר
  • עליה בלחץ דם
  • רעד פנימי ורעד בגפיים
  • גלי חום או קור
  • נימול
  • חוסר יציבות או סחרחורת
  • בחילה, הקאה, שלשול
  • יובש בפה או “גוש בגרון”
  • בלבול

התגובה הפיזית תואמת למצב אקוטי הנוצר מול איום אמיתי. מישהו שפוגש אריה יפתח את אותם התסמינים, רק ההבדל כאן הוא שבמקרה של חרדה אין באמת אריה.

איך להילחם בהתקפי חרדה-מתח וחרדה יכולים לגרום לסחרחורות-בריאות בקליק
התקף חרדה יכול לגרום לחוסר יציבות וסחרחורות

מהן הסיבות להתקף חרדה?

כמו כל מחלה אחרת, גם התקף החרדה אינו מקרי, אלא תגובה ביולוגית הגיונית של הגוף אשר נחוצה לשחרור הפחד. זה רק נדמה לנו שהתקפי החרדה פורצים בלי שום סיבה כתוצאה מטריגר לא משמעותי, כמו מריבה, ציון נמוך במבחן או עמידה בפקק בכביש. לרוב ההתקף מופיע על רקע של דכדוך או דכאון ממושך. למעשה, כל מצב בו אדם מותח את גבולות היכולת שלו להסתגלות ולהישרדות עלול להוביל להתקפי חרדה. כל טריגר יכול להפוך לקש שישבור את גב הגמל. התקף חרדה הינו צעקה של האורגניזם – אני לא יכול יותר!

הסבל בהתקף הינו אמיתי לחלוטין. לעתים אדם שסובל מהתקף חרדה חווה פחד מוות, תמונה קלינית של התקף לב ואף מופנה למיון על סמך תלונותיו. הוא עובר בדיקות ובסופו של דבר מקבל הודעה ממש לא מרגיעה – “התקף חרדה, לא מתים מזה”.

הגורם העיקרי להתקף חרדה: סטרס

הרצון המיידי הוא כמובן להפסיק את ההתקפים כמה שיותר מהר. על מנת לבחור נכון את הגישה הטיפולית, חשוב מאוד להבין שזאת תגובה הגיונית. כשהכלי מתמלא, הגוף דואג לשחרר את המתח. לדוגמא, דמיינו מורסה שמתבשלת ומתבשלת ובסופו של דבר תתפוצץ. אותו העקרון פועל גם ברובד הנפשי. רמת הפחד, המתח והסטרס שנדחקו לאורך זמן, מגיעה לקו האדום והגוף דואג לפתוח את הוונטיל. 

התקף חרדה הינו בלתי נשלט. הפחד מציף אותך ומשתחרר. משך ההתקף ועומק החוויה תלויים בעוצמת הסטרס הפנימי ובעוד הרבה פקטורים נלווים.

השאירו פרטים להתייעצות עם מריה סוליימנוב – הומאופתית ומטפלת בפרחי באך:

כיצד ניתן לטפל בהתקף חרדה? 

הגישה הטיפולית הקונבנציונלית מציעה מגוון רחב מאוד של נוגדי דכאון וחרדה, מייצבי מצב רוח ותרופות פסיכיאטריות כבדות למצבים קשים יותר. התרופות פועלות לפי מנגנונים שונים, אך המטרה היא אחת – לייצב ולהרגיע. נשמע טוב…, אך לטווח ארוך זה לא עובד. התרופות הרגילות לא נוגעות בשורש הבעיה, בסיבה שגרמה להתקפי חרדה. לפעמים אין ברירה וחייבים להשתמש בהן כדי לשרוד את התקופה, אך בלי עבודה פנימית עמוקה ההתקפים יחזרו ועוצמתם תגבר. יש לציין שכל התרופות הנ”ל גורמות לתופעות לוואי בדרגות חומרה שונות.

טיפול בהתקף חרדה בגישה הומאופתית

על פי הגישה ההומאופתית, הטיפול מותאם אישית והתרופה נבחרת בקפידה לא רק על סמך ביטויו של ההתקף, אלא גם על פי תבניות התנהגותיות של האדם. למשל: עובדת שתמיד נחמדה לבוס שלה, אפילו אם היא מתפוצצת מכעס או חווה תסכול עמוק זאת אסטרטגיה הישרדותית לא מודעת שלה, והיא עלולה לגרום לצבירת סטרס ולהיות קרקע פוריה להתפתחות התקפי חרדה עתידיים. 

התרופה ההומאופתית מביאה איתה את הפוטנציאל לתיקון ונותנת לאדם אנרגיה לשינוי. היא מאפשרת לאדם לענות על שאלות קשות כמו: למה אני חי בפחד? ממה נובע הסטרס האמיתי בחיי? האם מה שאני עושה בחיי זה מה שאני באמת רוצה לעשות? ובנוסף נותנת את היכולת להתחיל לעשות, לשנות משהו ולפעול. בלי כל אלו הריפוי אף פעם לא יהיה אמיתי. כל אלו מתווספים להרגעה ולאיזון רגשי.

יש להוסיף שלטיפול ההומיאופתי אין תופעות לוואי או התמכרות, בניגוד לתרופות קונבנציונליות.

טיפול הומאופתי נמצא יעיל לטיפול בהתקף חרדה-בריאות בקליק
טיפול הומאופתי נמצא יעיל לטיפול בהתקף חרדה

סיכום

התקפי חרדה הם תופעה שכיחה ויכולים לקרות לכל אחד. אם אתם חווים התקפים אלו, אל תשתהו – חפשו עזרה וטיפול מתאים. בחירה באורח חיים רגוע יותר יכולה להיות הצעד הראשון לפתרון הבעיה. בנוסף, טיפול הומאופתי על ידי מטפל מוסמך ומקצועי יכול לסייע לזהות ולשנות את תבנית התגובה לטריגר ולשחרר אותכם מחרדה.

תמונה של מריה סוליימנוב | הומאופתית ומטפלת בפרחי באך

מריה סוליימנוב | הומאופתית ומטפלת בפרחי באך

הי! אני מריה. נשואה באושר ואמא לשלוש בנות מהממות. הכרתי מקרוב את מגבלות הרפואה הרגילה בתור אחות ופניתי לרפואה ההוליסטית, כי רק כשמטפלים באדם כשלם אפשר להשיג בריאות אמתית.

יצירת קשר עם מריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו למגזין בריאות בקליק

הירשמו ותהיו הראשונים לקבל מידע, הטבות ועצות בריאות

אולי יעניין אתכם גם

בריאות בקליק אייקון רקע לבן

הצטרפו למגזין בריאות בקליק

הירשמו לקבלת מידע, הטבות ועצות בריאות