7 סיבות לריח רע מהפה: סיבות, טיפולים ופתרונות טבעיים
ריח רע מהפה, הידוע גם כהליטוזיס, הוא מצב נפוץ שמשפיע על רבים מאיתנו בשלב כלשהו בחיינו. למרות שזה יכול להיות מביך ומטריד, חשוב להבין שיש
גיל המעבר מתרחש כאשר אישה לא קיבלה וסת במשך 12 חודשים רצופים. בדרך כלל, זה מתחיל בין הגילאים 45 עד 55, אבל יכול להתפתח לפני או אחרי טווח גילאים זה. השינויים מתרחשים עקב שינויים הורמונליים. ההורמונים שהתרגלנו אליהם בכל תקופת הפוריות (אסטרוגן ופרוגסטרון) לאט לאט נעלמים מגופינו כיוון שהשחלות מפסיקות לייצר אותם באופן הדרגתי.
אתן עלולות לחוש תסמינים לא נוחים, כגון: גלי חום ועלייה במשקל. מדובר בנושא שלא מדברים עליו יותר מידי במיוחד בתקופתנו, עידן הסגידה לנעורים. לא מפתיע שנשים לא מדברות יותר מידי על תופעות אלו ומגיעות אליו בלי לדעת מה מחכה להן. התופעות אינן מחויבות המציאות וככל שהאישה מגיעה לגיל זה כאשר היא במצב פיזי ונפשי אופטימאלי, הגוף מסתגל לשינוי ביעילות רבה יותר והסימנים המדווחים הם פחותים, אם בכלל.
רוב הנשים מתחילות לפתח תסמינים כארבע שנים לפני המחזור האחרון שלהן. התסמינים נמשכים לעתים עד כארבע שנים לאחר הווסת האחרונה של האישה. מספר קטן של נשים חוות תסמינים עד עשור לפני גיל המעבר בפועל, ו-1 מכל 10 נשים חוות תסמינים במשך 12 שנים לאחר הווסת האחרונה. בישראל, ההפסקה המוחלטת של המחזור החודשי מתרחשת בסביבות גיל 50.
נשים רבות מתחילות בטרום גיל המעבר בשלב בסביבות גיל 45 לחייהן. נשים אחרות מדלגות על שלב זה ונכנסות לגיל המעבר בפתאומיות.
במהלך טרום גיל המעבר (Perimenopause), הוסת הופכת לא סדירה, יתכנו גם דילוגים על וסת אחת או יותר. גם עוצמת הוסת עלולה להשתנות, להיות כבדה או קלה יותר.
גיל המעבר (Menopause) לעומת זה, מוגדר כחוסר מחזור למשך שנה שלמה.
השלב האחרון הוא פוסט גיל המעבר (Postmenopause). במהלך שלב זה, התסמינים נוטים להתפוגג, אך עשויים להימשך בממוצע בין ארבע לחמש שנים. למרבה המזל, הם גם יורדים בתדירות ובעוצמה.
חוויתה של כל אישה היא ייחודית. התסמינים בדרך כלל חמורים יותר כאשר זה מתרחש באופן פתאומי או על פני פרק זמן קצר יותר. אורח חיים מאוד משפיע על חומרת התסמינים ומשך הזמן שלהם. עישון, תזונה לקויה, חוסר בוויטמינים ומינרלים חיוניים, עומס נפשי ופיזי – לכל אלה השפעה על עוצמת הסימפטומים.
מלבד השינויים במחזור החודשי, הסימפטומים של שלושת השלבים השונים של גיל המעבר הם בדרך כלל זהים.
הסימפטומים הנפוצים של טרום גיל המעבר (Perimenopause) הם:
תסמינים נפוצים נוספים הקשורים לגיל המעבר (Menopause) כוללים:
אל דאגה, אין כמעט אישה שסובלת מכל הסימפטומים הרשומים מעלה. גם התמהיל והעוצמה שונים מאישה לאישה. את לא חייבת לסבול מתסמינים! ניתן לטפל בתסמינים באמצעות כלים אלטרנטיביים, כמו תזונה ותוספי תזונה, צמחי מרפא וטכניקות גוף-נפש. טיפול בצמחי מרפא על ידי מטפלים מוסמכים ומקצועיים עשוי לסייע בהפחתת הסימפטומים ושיפור איכות החיים בתקופה זו, שגם כך אינה פשוטה לאשה. כדאי לזכור שזו אינה מחלה או תסמונת, אלא תקופה נוספת בגלגל חיי האישה.
הרבליסטית קלינית מוסמכת, מטפלת באיזון הורמונלי של נשים בגיל המעבר. אני מאמינה שקיים קשר הדוק בין הגוף הפיזי לנפש והרוח, כאשר האיזון ביניהם מאפשר לחיות חיים בריאים יותר.
הירשמו ותהיו הראשונים לקבל מידע, הטבות ועצות בריאות
ריח רע מהפה, הידוע גם כהליטוזיס, הוא מצב נפוץ שמשפיע על רבים מאיתנו בשלב כלשהו בחיינו. למרות שזה יכול להיות מביך ומטריד, חשוב להבין שיש
עייפות וחוסר אנרגיה הם תופעות נפוצות המשפיעות על רבים מאתנו בחיי היומיום. בעוד שלעתים מדובר בתחושה זמנית הנובעת מלילה של שינה לא מספקת או מתקופה
צרבת היא תופעה נפוצה המתאפיינת בתחושת שריפה או אי נוחות באזור החזה והגרון. למרות שהיא יכולה להיות מטרידה ולעיתים אף כואבת, ישנן דרכים טבעיות רבות
הירשמו לקבלת מידע, הטבות ועצות בריאות
4 תגובות
כתבה מעניינת ממש ובהחלט נקודות חשובות שדי נמנעים מלדבר עליהן.
תודה🌹
היי יאנה,
תודה רבה על התגובה! 😊
אנחנו שמחים מאוד שהכתבה עניינה אותך, מזומנת לשתף את הכתבה עם אנשים נוספים.
תודה 😇🙏🏻