7 סיבות לריח רע מהפה: סיבות, טיפולים ופתרונות טבעיים
ריח רע מהפה, הידוע גם כהליטוזיס, הוא מצב נפוץ שמשפיע על רבים מאיתנו בשלב כלשהו בחיינו. למרות שזה יכול להיות מביך ומטריד, חשוב להבין שיש
הליקובקטר פילורי הוא חיידק שחודר דרך הריר המגן של צינור העיכול. החיידק מתיישב בקיבה ומייצר אמוניה. בזכות ייצור האמוניה, הוא מנטרל את חומציות הקיבה, נצמד לריריות הקיבה ומייצר דלקת סביבו וכתוצאה מכך גורם לפגיעה בדופן הקיבה, תהליך הגורם להיווצרות כיבים (פצעים).
ההליקובקטר הוא המזהם הנפוץ ביותר בעולם ונמצא בלמעלה ממחצית מאוכלוסיית העולם, אך רק אצל מעטים מופיעים תסמיני מחלה כלשהי. הימצאות החיידק בקיבה מעלה את הסיכון לסרטן הקיבה. כמו כן, החיידק יכול לגרום לדלקת הקיבה (גסטריטיס) ולכיבים עיכוליים.
• חסר של B12, אבץ וברזל, חולשה, נשירת שיער וציפורניים שבירות.
אבחנה של הליקובקטר פילורי יכולה להתבצע באמצעות מספר בדיקות הכוללות:
• גסטרוסקופיה – בדיקה פולשנית המתבצעת בטשטוש ומאפשרת הסתכלות פנימית ומעמיקה. הבדיקה מאפשרת לקחת דגימה מהרקמה הרירית ולזהות את הימצאות החיידק.
הטיפול הקונבנציונאלי בהליקובקטר פילורי נעשה באמצעות “הטיפול המשולש או הטיפול המרובע”, הכוללים שימוש במספר סוגי אנטיביוטיקות ובסותר חומצה. טיפול באנטיביוטיקה מסוג אחד אינו יעיל, שכן החיידק עמיד בפני תרופות נוגדות חיידקים וקיים צורך בטווח פעולה רחב יותר. לכן, ברוב המקרים, הטיפול היעיל ביותר כנגד החיידק משלב 3 סוגי תרופות: 2 סוגי אנטיביוטיקה – Amoxicilline (Moxypen, Moxivit) או Clarithromycin (Klacid, Karin) ו- Metronidazole (Metrogyl, Flagyl), יחד עם תכשיר נוגד חומצה ממשפחת התרופות מעכבות משאבת המימן, כגון (Lanton) Omeprazole (Omeprazole, Losec), Lantoprazole . הטיפול התרופתי מסייע להשמדת החיידק, אך אינו מטפל בשיקום הריריות הפגועות במערכת העיכול ואיזון פלורת המעי ולכן אינו מונע התרבות של החיידק.
בעוד הטיפול הקונבנציונאלי מתמקד בעיקר בהשמדת החיידק על ידי אנטיביוטיקות ויוצר בעיות שונות, כמו החלשה של אוכלוסיית החיידקים הידידותיים במערכת העיכול ויצירת בעיות ספיגה וחולשה חיסונית, הטיפול הטבעי הינו טיפול משולב, השואף להביא לאיזון וריפוי מלא של כל מערכות הגוף. שילוב של תזונה, צמחי מרפא ותוספי תזונה מסייעים לנו להביא לידי השמדתו של החיידק ויחד עם זאת לשקם את הריריות הפגועות ושמירה על איזון מערכת העיכול והחיסון.
האם יש לי כיב פפטי?
האם אני סובל/ת מכאבים?
האם יש לי צרבת?
בנוסף, נטפל בהתאם לסימפטומים באמצעות: שמן אורגנו/ GSE, משקה אלוורה, פרוביוטיקה, צמחי מרפא ותוספי תזונה לפי הצורך לשיקום מערכת העיכול.
הטיפול הטבעי בהליקובקטר פילורי לוקח זמן, היות והטיפול הוא טיפול משולב של מיגור החיידק יחד עם שיקום הריריות ומערכת העיכול. טיפול שלם יכול להימשך חודשיים ויותר. ההמלצה היא לפנות לנטורופת או הרבליסט שיתאימו טיפול מדויק לפי הסימפטומים. חשוב מאוד להקפיד על התזונה להשגת התוצאות הרצויות.
נטורופתית והרבליסטית מומחית לטיפול במחלות מערכת העיכול, מחלות מטבוליות ואיזון הורמונלי. מנחה קבוצות בתהליכי ניקוי רעלים, ירידה במשקל, מחלות מטבוליות (סוכרת, לחץ דם, כולסטרול).
הירשמו ותהיו הראשונים לקבל מידע, הטבות ועצות בריאות
ריח רע מהפה, הידוע גם כהליטוזיס, הוא מצב נפוץ שמשפיע על רבים מאיתנו בשלב כלשהו בחיינו. למרות שזה יכול להיות מביך ומטריד, חשוב להבין שיש
עייפות וחוסר אנרגיה הם תופעות נפוצות המשפיעות על רבים מאתנו בחיי היומיום. בעוד שלעתים מדובר בתחושה זמנית הנובעת מלילה של שינה לא מספקת או מתקופה
צרבת היא תופעה נפוצה המתאפיינת בתחושת שריפה או אי נוחות באזור החזה והגרון. למרות שהיא יכולה להיות מטרידה ולעיתים אף כואבת, ישנן דרכים טבעיות רבות
הירשמו לקבלת מידע, הטבות ועצות בריאות