טיפול אוסטאופתיה

טיפול אוסטאופתיה, המכונה גם רפואה אוסטאופתית, נוסדה במאה ה-19 על ידי הרופא האמריקאי דוקטור אנדרו טיילור סטיל. אוסטאופתיה היא גישה רפואית הוליסטית המדגישה את חשיבות מערכת השרירים והשלד בבריאותו ורווחתו של האדם, ומעודדת את יכולה הריפוי העצמית של הגוף. 

אוסטאופתיה בריאות בקליק

מצאו טיפול אוסטאופתיה והתחילו להרגיש טוב יותר

כתבות בנושא טיפול אוסטאופתיה

טיפול אוסטאופתיה

אוסטאופתיה, המכונה גם רפואה אוסטאופתית, נוסדה במאה ה-19 על ידי הרופא האמריקאי דוקטור אנדרו טיילור סטיל. אוסטאופתיה היא גישה רפואית הוליסטית המדגישה את חשיבות מערכת השרירים והשלד בבריאותו ורווחתו של האדם, ומעודדת את יכולה הריפוי העצמית של הגוף. 

לעיתים קרובות נאמר כי אוסטאופתים מטפלים באנשים, לא במחלות. אוסטאופתיה גורסת כי גורמים ביולוגיים, פסיכולוגיים וחברתיים מצטרפים ומשפיעים על בריאות האדם, והמטפל חייב להיות ער לכולם ולהעניק טיפול בגישה הוליסטית ומקיפה.  

טיפול אוסטאופתיה דורש בעלי מקצוע בעלי הכשרה ייחודית שרכשו מומחיות מיוחדת במערכות השרירים, העצמות והמפרקים, והבנה של הקשר שלהם עם מערכות גוף אחרות. אוסטאופתיה מתייחסת לכל פגיעה או פציעה כחלק מכל הגוף, שכן מערכות אחרות יפגעו גם הן כתוצאה מכך. לדוגמה, פציעה בקרסול יכולה לגרום לצליעה שבגללה המטופל ישעין את רוב משקלו על כף הרגל השניה. עם הזמן, חוסר איזון זה עשוי להוביל לפציעות אחרות, כמו כאבים בקרסול השני, בברך, בגב וכולי.  

האוסטאופת יבנה תכנית טיפולים הלוקחת בחשבון את כל מערכת השרירים והשלד של המטופל, וכן את מערכות הגוף האחרות, כמו הדם, העצבים וההורמונים. טיפול מעשי על ידי אוסטאופת מומחה מסייע לשיפור הניידות והתפקוד הגופני ותורם להפגת מתחים, הגברת זרימת הדם ועוד.

מה כלול בטיפול אוסטאופתיה?

כלי הטיפול והאבחון העיקרי של האוסטאופת הוא שתי ידיו. ראשית, המטפל יאבחן את הבעיה בעזרת מגע בגוף. הוא יבדוק את הסימטריה של האיברים, את רגישותם, את איכות התנועות, את חום הגוף ועוד. בנוסף, הוא ימליץ על בדיקות רפואיות שונות כמו בדיקות דם, שתן ודימות, על פי הצורך הספציפי של המטופל. 

טיפול אוסטאופתיה נמשך כ-20 דקות, אשר במהלכן המטפל ישתמש בטכניקות עיסוי, מתיחה והזזה של האיברים על מנת להגביר את התנועתיות ולזרז את ההחלמה של האיבר הפגוע. ישנן 3 שיטות טיפול אוסתאופטיה עיקריות, המתמקדות במערכות גוף שונות:

אוסתאופטיה סטרוקטורלית: מתמקדת במערכות הגוף המבניות, כמו שרירים, עצמות, מפרקים ורקמות חיבור. במהלך הטיפול, האוסתאופת משתמש במניפולציות שונות על מנת לסייע לזרימת הדם, לשפר תנועתיות ולהקל על כאב. שיטת טיפול זו מיועדת בעיקר לפגיעות פיזיות כמו פציעות ספורט או כאבי מפרקים הנובעים מבעיות ביציבה. 

אוסתאופטיה ויסרלית: מתמקדת באברי הגוף הפנימיים, הקשורים גם למערכת העצבים האוטונומית. בשיטה זו מתמקדים בעיקר בתנועות הסרעפת ומסדירים את הקצב הפנימי של איברי הבטן והחזה השונים. 

אוסטאופתיה קרניו-סקרלית: מתמקדת בעצמות הגולגולת. זהו טיפול עדין ביותר שבו משתמשים במגע מדוייק על מנת לסדר את התנועות הזעירות של העצמות ולהסדיר את הקצב שלהן. טיפול זה מסייע לזרימת נוזל מוח השדרה והוא עוזר בהקלה על כאבים שונים בחלק הגוף העליון ובעייפות כרונית.

אוסטאופתיה, לא רק טיפול פיזי

אוסטאופתיה היא אמנם שיטת טיפול מעשית, אך היא מעודדת את המטופל לקחת אחריות על הבריאות והרווחה שלו לטווח הארוך. המטפל מסייע בזיהוי גורמים נוספים בחייו שעשויים להשפיע על הבעיות הבריאותיות שלו, כמו יציבה לקויה, מתח גבוה או צורך בריהוט ארגונומי. האוסטאופת עשוי להפנות את המטופל גם לסוגי טיפול אחרים, וכן להשיא עצות בנוגע למניעת פציעות ותכניות שיקום.

מתי כדאי ללכת לאוסטאופת?

אוסטאופתיה היא שיטה כוללנית שיכולה לסייע במגוון רחב של בעיות, כולל:

  • כאבי צוואר וגב
  • דלקות וכאבי פרקים
  • כאבי ראש ומיגרנות
  • עייפות כרונית
  • סחרחורת
  • פציעות ספורט
  • אי נוחות הקשורה להיריון
  • דלקות בגידים
  • כאבי מחזור
  • בעיות בסינוסים
  • בעיות עיכול

אנשים רבים נפגשים עם אוסטאופת באופן קבוע כחלק מניהול מצבים כרוניים כמו דלקת פרקים או אסתמה וכדי לשמור על רווחה כללית ולמנוע בעיות עתידיות. הסיבה לכך היא שאוסטאופתים ממוקדים מאד באנשים, והם לוקחים את הזמן להבין כל מטופל באופן אינדווידואלי ולספק לו את הטיפול הייחודי המתאים לו. 

בנוסף, האוסטאופתיה יכולה לסייע רבות לילדים ולתינוקות, במיוחד בשנה הראשונה. טיפול אוסטיאופתי הוא דרך עדינה ולא חודרנית לסייע בשיפור בעיות כמו גזים, ריפלוקס, קשיי שינה, מערכת חיסונית חלשה ועוד.

מיהו האוסטאופת?

כדי להיות מטפל אוסטאופתיה דרושה הכשרה ארוכה, כוללנית ומקיפה ביותר. המטפל צריך לרכוש הבנה מעמיקה גם בתחומי הרפואה הקונבנציונלית הכוללים נושאים כמו נוירולוגיה, אותופדיה, אנטומיה, אמבריולוגיה ועוד. הלימודים כוללים הכשרה תיאורטית וקלינית מאתגרת המכינה אתהאוסטאופת להיות מסוגל להעניק מענה מקיף, מקצועי וכוללני למספר גדול של בעיות.