7 סיבות לריח רע מהפה: סיבות, טיפולים ופתרונות טבעיים
ריח רע מהפה, הידוע גם כהליטוזיס, הוא מצב נפוץ שמשפיע על רבים מאיתנו בשלב כלשהו בחיינו. למרות שזה יכול להיות מביך ומטריד, חשוב להבין שיש
לחוות אושר, להתמלא באנרגיה, במוטיבציה, בתשוקה, להסתכל קדימה עם תקווה, להנות ולשמוח — כל אלו נלקחים מאדם השקוע בדיכאון. על הדיכאון כתבו רבות, וכל הזמן נערכים מחקרים נוספים במטרה להבין את מנגנון התפתחות הדיכאון ולפתח דרכי טיפול ותכשירים מדויקים שיעזרו לצאת מדיכאון. יחד עם זאת, הסיבה לדיכאון אינה ברורה עד הסוף. ידוע רק כי בדומה לבעיות נפשיות אחרות, הוא מתפתח כתוצאה מהפרעות ביוכימיות במערכת העצבים המרכזית, בשילוב עם הפרעות פסיכוסוציאליות. מטרת הכתבה הנוכחית לתת לכם את המידע הפרקטי שאפשר לקחת וליישם כדי לייצב את מצב הרוח ולמנוע דיכאון.
דיכאון הינו שם כללי לטווח שלם של הפרעות מצב רוח, החל מדכדוך ומצב רוח ירוד וכלה בדיכאון פסיכוטי. כמו כן, נעשית הבדלה בין דיכאון קליני, דיכאון כרוני, הפרעה ביפולרית וסוגי דיכאון נוספים. הגורמים למצבים השונים הללו עשויים להיות:
ישנם טיפוסי אישיות בעלי נטייה מוגברת לפתח דיכאון. בדרך כלל אלו אנשים פדנטיים ופרפקציוניסטים, רגישים מאוד ופגיעים, נוטים להאשמה עצמית ובעלי בטחון עצמי נמוך. בנוסף, מצבי דחק עוצמתיים כמו אובדן, פיטורים, גירושין, בגידה, עלולים להוות טריגר להתפתחות דכאון.
כ-5% מהאוכלוסייה הבוגרת סובלים מדיכאון. אני לא רוצה לעייף אתכם בסטטיסטיקה, מספיק שתסתכלו בסביבתכם הקרובה: כמה אנשים נוטלים נוגדי דיכאון ומייצבי מצב רוח באופן קבוע? זה מספיק כדי להבין את ממדי הבעיה.
אנשים הסובלים מדיכאון עמוק אינם חווים הקלה בסימפטומים לאחר אירוע משמח או כאשר גורם העצב נעלם. הם מרגישים תחושת אשמה וחוסר תועלת, כעס עצמי. לעיתים נלווים לכך גם התקפי חרדה ופאניקה. יתרה מכך, הסובלים מדכאון מתקשים להניע את עצמם לפעולה, יכולת הריכוז שלהם יורדת והם חווים קושי בקבלת החלטות ולקיחת אחריות.
הטיפול בדכאון כולל בדרך כלל תרופות ופסיכותרפיה, אך ישנו פתרון נוסף ויעיל מאוד מעולם הרפואה המשלימה: ההומאופתיה.
כהומאופתית, אני רואה אנשים רבים שפונים להומאופתיה רק אחרי שכבר ניסו הכל, וחבל. שיטה זו, שדווקא לא מערבת תרופות כימיות ולא גורמת לתופעות לוואי, מטפלת בשורש הבעיה ולא רק משפרת מצב רוח. התרופה ההומאופתית מותאמת אישית למטופל ונוגעת עמוק מאוד בתוך האישיות, כך שיודעת לתקן את עיוותי החשיבה ותבניות ההתנהגות המזיקות מבפנים החוצה. מומלץ לפנות למטפל מיד עם זיהוי את הבעיה.
דופמין נוצר בגוף באופן טבעי כתוצאה מפעולות שמפורשות ע”י המוח כנכונות עבורו. למשל אכילת עוגייה היא מעשה לא נכון במיוחד ולא יעיל, אך מבחינה אבולוציונית קבלת פחמימות פשוטות מהווה מקור אנרגיה זמינה מידית, והמוח מסמל את זה כמעשה יעיל ע”י הפרשת דופמין. מחקרים מצאו כי קיים קשר בין דברים הגורמים סיפוק, הנאה והעלאת מורל לבין רמת הדופמין במוח.
ממתקים, ניקוטין וסמים מסוימים גורמים לעליה חדה של רמת הדופמין במוח, אך אינם עוזרים במניעת דיכאון. הצניחה של רמת הדופמין תהיה דרמטית כמו העלייה, ועם הזמן הגוף יהיה רגיש פחות ותגובתו תקטן. לכן יגבר הצורך לחזור על הפעילות שוב ושוב. כך בעצם מתפתחת התמכרות.
אם אתם חשים ירידה במצב רוח, עייפות וחוסר אנרגיה, רצון לבכות, נוטים להאשמה עצמית, השתדלו להתמיד בעשיית דברים קטנים שמעלים רמת הדופמין. נסו להיות כנים עם עצמכם ולענות על השאלה: מה לא טוב לי באמת בחיים שלי ומה אני יכול לעשות כדי לשנות את זה. ואל תהססו לפנות לעזרה!
חשוב לזכור: דיכאון עלול להיות מצב מסוכן ואנשים רבים מתקשים לצאת ממנו לבד. אם שמתם לב שאדם קרוב שוקע בדיכאון, דברו איתו והציעו עזרה. במרבית המקרים אין לו מספיק אנרגיה ומוטיבציה לפנות לקבלת עזרה באופן עצמאי.
הי! אני מריה. נשואה באושר ואמא לשלוש בנות מהממות. הכרתי מקרוב את מגבלות הרפואה הרגילה בתור אחות ופניתי לרפואה ההוליסטית, כי רק כשמטפלים באדם כשלם אפשר להשיג בריאות אמתית.
הירשמו ותהיו הראשונים לקבל מידע, הטבות ועצות בריאות
ריח רע מהפה, הידוע גם כהליטוזיס, הוא מצב נפוץ שמשפיע על רבים מאיתנו בשלב כלשהו בחיינו. למרות שזה יכול להיות מביך ומטריד, חשוב להבין שיש
עייפות וחוסר אנרגיה הם תופעות נפוצות המשפיעות על רבים מאתנו בחיי היומיום. בעוד שלעתים מדובר בתחושה זמנית הנובעת מלילה של שינה לא מספקת או מתקופה
צרבת היא תופעה נפוצה המתאפיינת בתחושת שריפה או אי נוחות באזור החזה והגרון. למרות שהיא יכולה להיות מטרידה ולעיתים אף כואבת, ישנן דרכים טבעיות רבות
הירשמו לקבלת מידע, הטבות ועצות בריאות