זיהית סימני דיכאון? הומאופתיה תחזיר לך את השליטה בחיים

תוכן עניינים

אם שמת לב שבזמן האחרון אין לך חשק לכלום ושום דבר לא משמח אותך, יש לך רגשות אשם בלי סיבה, תחושת עצב, מחסור באנרגיות והעיניים נעצמות מעייפות באמצע היום, אלו הם ככל הנראה סימני דיכאון, לכן הכתבה הבאה עשויה לעזור לך.

ידוע כי נהוג לטפל בדיכאון ע”י תרופות פסיכיאטריות נוגדות דכאון ומייצבות מצב רוח. המטרה העיקרית הינה הקלת הסימפטומים והחזרת המטופל לפעילות היומיומית הרגילה שלו. התקווה הגדולה בטיפול זה היא שבמקביל להיחלשות הסימפטומים, המטופל יצליח להתגבר על הסיבות שגרמו לדיכאון. אך, לצערנו, זה לא תמיד מתרחש. להומאופתיה גישה שונה – לטפל באדם ולא במחלה.

עקרונות ההומאופתיה

הטיפול ההומאופתי הוליסטי במהותו, ומתייחס לאדם כיחידה אחת – גוף ונפש: ההפרעה ברובד הפיזי מתפתחת בעקבות ההפרעה ברובד הנפשי. במקרה של דיכאון, רואים שיבוש בפעילות כימית במערכת העצבים המרכזית, אך שורש הבעיה תמיד יהיה בחוסר איזון נפשי. 

על מנת להבין את עקרונות הטיפול ההומאופתי, כדאי להכיר את המושג “כוח החיים”. כוח החיים, כשמו כן הוא, הינו מנגנון פנימי המאפשר חיים. מדובר בכוח ויטאלי, אנרגטי ודינאמי, המצוי בכל גוף חי, שמטרתו לשמור על האיזון וההרמוניה. כוח זה שומר על התפקוד המאוזן של מערכות הפיקוד של הגוף. מערכות אלה הן חלק מתחום מדעי הנקרא Psycho-Neuro-Endocrine-Immunology (P.N.E.I), וכולל את מערכת העצבים, מערכת החיסון, המערכת האנדוקרינית (המערכת ההורמונלית) ונפש האדם, אשר תומך בבריאות ובחיוניות. 

בשנים האחרונות נערכים מחקרים רבים בתחום זה, אשר מעידים על דו שיח מתמיד בין החלק הנפשי שבנו לבין הפיזי. דיוק ותזמון מושלם בין מערכות אלה מאפשר חיים. אם כוח החיים נחלש, האיזון מופר והאדם מתחיל להיות חולה. המטרה העיקרית של הטיפול ההומאופתי לחזק את כוח החיים ולהחזיר את האיזון בתפקוד ה-P.N.E.I.

מידע נוסף על הדדיות מערכות ה-P.N.E.I ניתן לקרוא בקישור הבא:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29124696

עקרונות ההומאופתיה - בריאות בקליק
הטיפול ההומאופתי הוליסטי במהותו, ומתייחס לאדם כיחידה אחת – גוף ונפש

הפגישה הטיפולית

סימני הדיכאון כוללים לרוב אובדן שמחת חיים, עייפות וחוסר אנרגיות, האשמה עצמית, הפרעות שינה ואפתיה. לרוב מתלוות לכל אלו מחשבות טורדניות ותלונות גופניות, כגון: כאבי שרירים ובחילות. מאפיינים אלו חשובים, אך לא מכוונים אותנו לפתרון הבעיה, משום שלא מייחדים את המטופל ולא מבטאים את ההבדל בינו לבין מטופלים אחרים.

מה מאפיין את המטופל כאדם? מה מפעיל אותו? אילו בעיות מעסיקות אותו? מהן תבניות החשיבה וההתנהגות שלו? בפגישה הטיפולית ירצה ההומאופת להכיר את המטופל כאדם ולענות על שאלות אלו.

המטפל ינסה להבין מה התרחש בחייו של המטופל סמוך להופעת הסימנים הראשונים של הבעיה כדי למצוא את הסיבה המשלהבת. הרבה פעמים מטופלים אינם יכולים להצביע על סיבה אחת ברורה, אלא מתארים את התחושות והחוויות שלהם מהתקופה שקדמה להופעת סימני הדיכאון. גם זה בסדר ונותן לנו הרבה מידע חשוב. על סמך המידע שנאסף, המטפל יתאים את הרמדי המדויקת (הכנה הומאופתית) שתסייע לגבור על הפרעת האיזון הנפשי וליצור מצב בריא שיישמר לאורך זמן. 

לעתים, דיכאון קליני עמוק עלול לסכן את חייו של המטופל. לכן, מומלץ לפנות במקביל לפסיכיאטר.

הפגישה הטיפולית
בפגישה הטיפולית ירצה ההומאופת להכיר את המטופל לעומק, את הבעיה שלו לפרטי פרטים ואת החוויה האישית מהמצב הנוכחי בחייו.

השאירו פרטים להתייעצות עם מריה סוליימנוב – הומאופתית ומטפלת בפרחי באך:

דוגמאות לתרופות הומאופתיות למצבי דיכאון

ישנן יותר מ-300 רמדיס העשויות לעזור. לכל רמדי יש מאפיינים ייחודיים משלה. הנה מספר דוגמאות, על קצה המזלג, על מנת להמחיש את אופי המרשם ההומאופתי, המתאים לסוגי מטופלים שונים.

Natrum muriaticum 

המטופל נמצא במצב רוח ירוד, רוצה להיות לבד, כל נסיון לנחם ולחבק מרגיז אותו ומחמיר את המצב, הוא נוטה לבכות, אוהב לשמוע מוזיקה ומקור הדיכאון יכול לנבוע מטראומה נפשית או אהבה נכזבת. 

Ignatia amara 

המטופל חש בדידות וחוסר רצון לשתף אחרים בתחושותיו. נאנח ומתלונן על גוש בגרון. לא מסוגל לבכות, או לחלופין פורץ בבכי תמרורים. לעיתים, הטריגר למצב הוא עצב עמוק, אובדן אדם או פרידה.

Aurum metallicum 

המטופל נוטה להציב לעצמו מטרות גבוהות ולהתרסק נפשית אם המטרה אינה מושגת. אחריות גדולה, פחד מכישלון ומחשבות אובדניות יכולים לאפיין מטופל שזקוק לרמדי זו.

לסיכום

כשמתחילים סימני הדיכאון, השיפוט העצמי נפגם. אדם יכול לסבול בשקט במשך תקופה ארוכה בלי לבקש עזרה, עד שחומרת המצב תפגע בתפקוד היומיומי שלו. לעיתים, אין ברירה וחייבים לפנות לפסיכיאטר ולקבל תרופות כימיות  לתקופה. חשוב מאוד להיות קשובים לעצמכם, ולא לזלזל בסימנים ההתחלתיים של הדיכאון.

בשאר המקרים, הומאופתיה יכולה להיות הפתרון היעיל והבטוח שיחזק ויאזן את כוח החיים ויגרום להחלמה, יחזיר את החיות ואת שימחת החיים ויסייע לאדם לצאת מהדיכאון.

תמונה של מריה סוליימנוב | הומאופתית ומטפלת בפרחי באך

מריה סוליימנוב | הומאופתית ומטפלת בפרחי באך

הי! אני מריה. נשואה באושר ואמא לשלוש בנות מהממות. הכרתי מקרוב את מגבלות הרפואה הרגילה בתור אחות ופניתי לרפואה ההוליסטית, כי רק כשמטפלים באדם כשלם אפשר להשיג בריאות אמתית.

יצירת קשר עם מריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו למגזין בריאות בקליק

הירשמו ותהיו הראשונים לקבל מידע, הטבות ועצות בריאות

אולי יעניין אתכם גם

בריאות בקליק אייקון רקע לבן

הצטרפו למגזין בריאות בקליק

הירשמו לקבלת מידע, הטבות ועצות בריאות