שחלות פוליציסטיות: טיפול טבעי מתוך מודעות

תוכן עניינים

מה מאפיין את תסמונת שחלות פוליציסטיות

תסמונת שחלות פוליציסטיות הינה הפרעה שכיחה מאוד אצל נשים. התסמונת מתבטאת בביוץ ובמחזור לא סדיר וריבוי זקיקים בשחלות. היא מלווה בדרך כלל בתופעות הבאות:

  • עודף משקל (50% מהנשים)
  • עלייה ברמת ההורמונים הזכריים (אנדרוגנים) בדם
  • אקנה (פצעונים)
  • שיעור יתר בגוף ונשירת שיער הראש
  • עלייה ברמת השומנים בדם
  • אי סבילות לסוכר ואף סוכרת. זאת בשל עמידות לאינסולין, שהיא ככל הנראה חלק מהתורשה, בעיקר אצל נשים בעודף משקל
  • עלייה ברמת האינסולין בדם
  • עליית ברמת ההורמון LH לעומת רמת ההורמון FSH

הומאוסטזיס: שמירה על יציבות הסביבה הפנימית

לצורך ההבנה העמוקה של התסמונת, אסביר בכללי על האיזון באורגניזם שלנו.

כולם וודאי שמעו בעבר את המושג פסיכוסומטיקה. יש שיגידו שסטרס גורם למחלות. יש בכך אמת ללא ספק. אבל ישנה גם משמעות הרבה יותר עמוקה: סטרס הוא מושג מאוד רחב וכללי. גוף, נפש ונשמה הם שלוש אבני יסוד שלא ניתנים להפרדה. אי אפשר לרפא רק את הגוף או רק את הנפש, הם קשורים בקשר הדוק מאוד ותלויים אחד בשני.

האורגניזם כל הזמן מאזן את עצמו על מנת שמור על הומאוסטזיס – יציבות יחסית של הסביבה הפנימית. ומהו סימפטום? סימפטום הינו תוצאה של הפרת איזון. על מנת שהאורגניזם האנושי יתפקד, חייב להתקיים הומאוסטזיס – מצב איזון פנימי. אך האיזון הזה אינו קבוע. הומאוסטזיס הינו מצב דינמי. האורגניזם בכל זמן נתון מתאים את עצמו לתנאי הסביבה הפנימית והסביבה החיצונית. לדוגמה: הטמפרטורה בחדר עולה – מתחילים להזיע, הגוף מנסה להוריד את החום ולקרר את עצמו. דוגמה נוספת: נבהלים – מופרש אדרנלין והגוף נכנס למצב של היכון – לתקוף או לברוח. וזה לא משנה אם האיום הוא אמיתי או שהוא רק אצלנו בראש.

מה קורה כשהאיזון מופר

כל סימפטום בגוף מאותת לנו על הפרת איזון כלשהו. אחת המערכות שתפקידה הישיר לנהל תהליכים בגוף הינה המערכת האנדוקרינית (מערכת ההפרשה הפנימית, מערכת הורמונלית). הרפואה הקונבנציונלית יודעת למדוד רמות מדויקות של ההורמונים ולתקן חוסר או עודף. ברפואה אלטרנטיבית אנחנו רואים קשר בין מצבים נפשיים ורגשיים לבין הרמות ההורמונליות ומשתדלים להבין מה ראשוני ומה שניוני בהתפתחות כל מחלה.

השאירו פרטים להתייעצות עם מריה סוליימנוב – הומאופתית ומטפלת בפרחי באך

יחס טסטוסטרון – אסטרדיול. היחס גברי – נשי

ידוע כי בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות הרבה פעמים נראה רמות גבוהות של ההורמונים הזכריים. טסטוסטרון הינו הורמון שאחראי על בניית מסת השריר וחוזק העצם, הזעה, החשק המיני ותפקידים נוספים. טסטוסטרון הינו הורמון שמיוצר אצל גברים באשכים ואצל נשים בשחלות ובשני המינים באדרנלים. 

בנשים טסטוסטרון הופך להורמון נשי אסטרדיול תחת השפעת האנזים ארומוטזה. כשיודעים את זה, קל להבין שאישה שנאלצת להיות כל הזמן חזקה ולסמוך רק על עצמה, כי להיות חלשה זה מסוכן בשבילה, תייצר יותר טסטוסטרון או פחות אסטרוגן. ואז נראה את כל אותן ההשפעות האופייניות לתסמונת, כמו עודף משקל, שיעור יתר, אקנה והפרעות מחזור. 

אז מה האישה לא יכולה להיות חזקה? עצמאית? כמובן שכן. היא יכולה להיות גם חזקה וגם עצמאית והישגית. אם היא יכולה לשמור על האיזון, יכולה להרפות, יכולה לזרום, יכולה להכיל ולהפגין תכונות נשיות אחרות הכול יהיה בסדר. אם היא לא יכולה להרשות לעצמה להיות נשית, הגוף פשוט יציית לה כדי לאזן, לתמוך במצב הנפשי. 

בשביל להיות חזקה, צריך יותר טסטוסטרון. אותה אישה עם חוסר איזון הורמונלי תתקל בבעיות נוספות, כגון שמירה על התזונה הבריאה. טסטוסטרון מיוצר מכולסטרול והגוף ידרוש את זה והתאבון יגבר.

המרכיב התורשתי

אומרים שיש מרכיב תורשתי בכל הסיפור הזה. מבחינת הרפואה הקונבנציונלית אין מה לעשות עם זה ומבחינתנו – פשוט תסתכלי על האמא שלך, על סבתא ותבדקי את דפוסי החשיבה והתנהגות. הרבה פעמים נראה משפחות בהן כל הנשים חזקות.

מה אפשר לעשות?

אפשר לעבוד עם המצבים הנפשיים ולהיעזר בתכשירים הומאופתיים שמאזנים את האורגניזם בכל הרבדים. קודם כל, ישנן רמדיס הומאופתיות בעלות זיקה למערכת ההורמונלית ובפרט ליחס טסטוסטרון – אסטרדיול שאפשר להיעזר בהן. מה שיותר חשוב, ואני מציינת את זה תמיד, שרמדי הומאופתית מותאמת לאישה ספציפית, כי להצלחת הטיפול חשוב מאוד להבין מה גורם לאותה אישה להיות ולהתנהג כמו שהיא רגילה. זה סוד ההצלחה בטיפול. 

תמונה של מריה סוליימנוב | הומאופתית ומטפלת בפרחי באך

מריה סוליימנוב | הומאופתית ומטפלת בפרחי באך

הי! אני מריה. נשואה באושר ואמא לשלוש בנות מהממות. הכרתי מקרוב את מגבלות הרפואה הרגילה בתור אחות ופניתי לרפואה ההוליסטית, כי רק כשמטפלים באדם כשלם אפשר להשיג בריאות אמתית.

יצירת קשר עם מריה

הצטרפו למגזין בריאות בקליק

הירשמו ותהיו הראשונים לקבל מידע, הטבות ועצות בריאות

אולי יעניין אתכם גם

בריאות בקליק אייקון רקע לבן

הצטרפו למגזין בריאות בקליק

הירשמו לקבלת מידע, הטבות ועצות בריאות