7 סיבות לריח רע מהפה: סיבות, טיפולים ופתרונות טבעיים
ריח רע מהפה, הידוע גם כהליטוזיס, הוא מצב נפוץ שמשפיע על רבים מאיתנו בשלב כלשהו בחיינו. למרות שזה יכול להיות מביך ומטריד, חשוב להבין שיש
השינויים ההורמונליים הקשורים לגיל המעבר מתחילים בסביבות גיל ה-50. תופעות גיל המעבר כוללים ירידה הדרגתית בהפרשת הורמוני האסטרוגן והפרוגסטרון ובירידה בפעילות השחלות. בתקופה זו המחזור החודשי מפסיק בהדרגה עד הפסקה מוחלטת. אשה שנמצאת במנופאוזה (Menopause) היא אישה שלא קיבלה וסת במשך שנה שלמה.
תקופה זו מלווה בתופעות פחות נעימות, אשר עלולות להפריע לשגרת החיים ולהשפיע על התפקוד היומיומי. יחד עם זאת, אנו לא מתייחסים לגיל המעבר כאל מחלה, כך שאם תצליחי לשמור על אורח חיים בריא וטיפול מתאים, תוכלי להרגיש במיטבך.
על מנת להקל על התסמינים של גיל המעבר, נשים רבות בוחרות להיעזר בכלים של רפואה אלטרנטיבית במקום או לצד הטיפולים הקונבנציונליים.
הנה 6 צמחי מרפא שניתן להשתמש בהם להקלה בתסמינים של גיל המעבר:
קוהוש שחור נמצא בשימוש זמן רב ברפואת הצמחים האינדיאנית לטיפול במגוון נושאים הקשורים בבריאות האישה. השימוש העיקרי בו הוא הקלה על הזעות לילה וגלי חום הקשורים לגיל המעבר. ברפואת הצמחים המודרנית, קוהוש שחור הוא בין הצמחים היעילים ביותר לאיזון ההורמונלי. בין היתר, צמח זה מוריד לחץ דם ונוגד דלקות.
תלתן אדום מהווה מקור עשיר של איזופלבונים (פיטו אסטרוגנים – אסטרוגנים צמחיים). חומרים ייחודיים אלה יוצרים אפקט דמוי אסטרוגן ועל ידי כך יש להם יכולת להעלות את רמות האסטרוגן בדמה של האישה בגיל המעבר. תלתן אדום משמש לעתים קרובות לטיפול או מניעת תסמיני גיל המעבר השונים, כולל גלי חום, הזעות לילה וירידה בצפיפות העצם.
אנג’ליקה סינית ידועה גם בשם הג’ינסנג הנשי עקב השימוש המוצלח בו לטיפול בבעיות שונות הקשורות במערכת הרבייה הנשית. אנג’ליקה סינית משמשת לעתים קרובות ברפואה הסינית המסורתית כדי לתמוך בבריאות האישה ולטפל בתסמינים הקשורים לתסמונת קדם וסתית (PMS) ולגיל המעבר עקב השפעתה דמוית אסטרוגן. בנוסף, צמח זה יעזור במקרים של עייפות מתמשכת עם נטייה לירידה במצב הרוח. יש לשים לב שהצמח עלול להגביר את רגישות העור לשמש. בנוסף, יש להיזהר בשילוב צמח זה עם מדללי דם טבעיים או סינטטיים.
מדובר בצמח (בשם העממי Evening primrose) שמזרעיו מופק שמן. לשמן נר הלילה מייחסים סגולות רפואיות רבות, על כן, מטפלים ברפואה טבעית מרבים להמליץ עליו לטיפול במגוון בעיות רפואיות. שמן נר הלילה עשיר בחומצות שומן חיוניות החשובות לבריאות מקבוצת הרב בלתי רוויות מסוג אומגה 6: חומצת שומן גמא לינולנית (GLA) וחומצה אולאית. חומצות אלה הן האחראיות העיקריות לתכונות הריפוי של שמן נר הלילה.
בין היתר, השמן עשוי לסייע לתופעות גיל המעבר לנשים הסובלות מתסמינים כמו גלי חום, קשיים בהרדמות, שינויי מצב רוח. הדרך הטובה ביותר לצרוך כמות מספקת של שמן נר הלילה היא על ידי שימוש בתוספי תזונה.
האספרגוס ההודי נחשב לאחד הצמחים החשובים של הרפואה המסורתית ההודית (Ayurveda). בין השימושים העיקריים של צמח זה הקלה בתסמיני גיל המעבר, לרבות גלי חום, בעיות מצב רוח ויובש וגינלי. מדובר בצמח מרפא אדפטוגני (מונח מתחום צמחי מרפא מערביים המגיע ממלה אדפטציה) אשר יעזור לגוף שלך להתמודד עם מתח פיזי ורגשי, עצבנות וחוסר שקט.
מדובר בצמח מרפא החשוב ביותר לאיזון המערכת ההורמונלית הנשית. ניתן לטפל באמצעות צמח זה בתסמונת קדם וסתית, הסדרת מחזור חודשי, בעיות פוריות, אקנה הורמונלי וגם תסמיני גיל המעבר. בשימוש המסורתי משתמשים בשיח אברהם בעיקר בתקופה הראשונית של גיל המעבר כאשר המחזור החודשי עוד לא נפסק.
עבור נשים רבות גיל המעבר גורם לתסמינים פיזיים ופסיכולוגיים לא נוחים, כגון: גלי חום, קשיי שינה, חרדה ודיכאון.
טיפול קונבנציונלי נחשב לטיפול יעיל, אך היום נשים רבות מעדיפות ובוחרות בטיפול באמצעות כלים של רפואה משלימה אינטגרטיבית, כמו צמחי מרפא, תזונה, תוספי תזונה תוך שינוי אורחות חיים.
צמחי מרפא כמו קוהוש שחור, תלתן אדום ואנג’ליקה סינית הם בין הצמחי המרפא הפופולריים ביותר לגיל המעבר. כמובן יש עוד רשימה ארוכה של צמחי מרפא רלוונטיים לבריאות האישה, המתאימים גם לטיפול בתסמינים של גיל המעבר.
למען הסר ספק, כל המידע המוגש במאמר זה אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת. לקבלת טיפול בצמחי מרפא יש לפנות למטפלים מוסמכים – הרבליסטים קליניים.
הרבליסטית קלינית מוסמכת, מטפלת באיזון הורמונלי של נשים בגיל המעבר. אני מאמינה שקיים קשר הדוק בין הגוף הפיזי לנפש והרוח, כאשר האיזון ביניהם מאפשר לחיות חיים בריאים יותר.
הירשמו ותהיו הראשונים לקבל מידע, הטבות ועצות בריאות
ריח רע מהפה, הידוע גם כהליטוזיס, הוא מצב נפוץ שמשפיע על רבים מאיתנו בשלב כלשהו בחיינו. למרות שזה יכול להיות מביך ומטריד, חשוב להבין שיש
עייפות וחוסר אנרגיה הם תופעות נפוצות המשפיעות על רבים מאתנו בחיי היומיום. בעוד שלעתים מדובר בתחושה זמנית הנובעת מלילה של שינה לא מספקת או מתקופה
צרבת היא תופעה נפוצה המתאפיינת בתחושת שריפה או אי נוחות באזור החזה והגרון. למרות שהיא יכולה להיות מטרידה ולעיתים אף כואבת, ישנן דרכים טבעיות רבות
הירשמו לקבלת מידע, הטבות ועצות בריאות