תזונה בריאה – נשמע מסובך, אך זה ממש לא

תוכן עניינים

עצות פשוטות לתחילת השינוי התזונתי

אחד הכלים החזקים והיעילים ביותר לטיפול במצבים בריאותיים שונים, גם פיזיים וגם נפשיים, זוהי תזונה מותאמת. כנטורופתית, אני רואה ששינוי תזונתי לאורך זמן מביא לתוצאות המשמעותיות ביותר בתהליך הריפוי. אך, לצערי, רוב המטופלים שמגיעים אליי, ולא רק אליי, תופסים את עולם התזונה הבריאה כעולם זר, לא נגיש, מוגבל ולא טעים. הם בטוחים שמעבר לתזונה בריאה ידרוש השקעה רבה מדי של זמן, כסף וגם מאמץ נפשי, מפני שרובם אינם מרגישים אבודים בעולם הזה: לא יודעים איפה ומה לקנות, איך ומה לבשל, וכתוצאה חוששים שהשינוי הזה רק יוסיף לחץ מיותר בחיים העמוסים גם כך.

לפיכך, חשוב לי להראות לכם שהמעבר לתזונה בריאה אינו חייב להיות כרוך במאמצים או השקעות רבות. ברצוני להציע לכם גישה שונה במעט לאוכל באופן כללי ולעולם התזונה הבריאה בפרט ולתת כמה עצות פשוטות ושימושיות להתנהלות סביב התזונה שלכם.

סגלו הרגלי אכילה נכונים

בראש ובראשונה, הייתי רוצה להתייחס להרגלי האכילה שאופייניים לרובנו. בערך ב-70 שנים האחרונות ההרגלים האלה השתנו בצורה דרסטית בעקבות התפתחות תעשיית המזון, הופעת המזון המוכן והמזון המהיר. הגברת קצב החיים שלנו באופן כללי גרם לנו לצרוך יותר ויותר מזון מוכן על הדרך – ליד המחשב בעבודה, באוטו, בין הסידורים – הכול תוך כדי המרוץ המטורף של החיים. אפילו כשאנחנו לכאורה נחים, בדרך כלל נאכל מול הטלוויזיה או עם הטלפון ביד. אנחנו מתקשים לפנות זמן לארוחות מסודרות וכתוצאה מכך אנחנו לא ממש מרגישים את האוכל שנכנס לנו לפה, הוא פשוט נבלע מבלי שהחושים שלנו יבחינו בו. לכן לאחר זמן קצר נרגיש צורך לחטוף עוד משהו כדי להגיע להרגשה של שובע. הייתי רוצה להציע לכם לנסות ולשנות מעט את ההרגלים האלה ולתכנן את היום כך שלפחות ארוחה אחת או שתיים אתם תאכלו בנחת, תשבו ותקדישו זמן לאוכל, תנו לו את הכבוד המגיע לו, תרגישו את המרקמים, את הטעמים, ותנסו להבין איזה אוכל מרגיש ועושה לכם טוב ואיזה פחות.

אישה אוכל המבורגר במסעדה מול המחשב
הגברת קצב החיים שלנו באופן כללי גרם לנו לצרוך יותר ויותר מזון מוכן על הדרך – ליד המחשב בעבודה, באוטו, בין הסידורים

השתדלו לבחור באוכל ביתי

עצה נוספת: נסו לחשוב איזה אוכל אתם אוכלים בדרך כלל. כמה פעמים בשבוע אתם צורכים אוכל מוכן מסופר או קייטרינג? כמה פעמים בשבוע אתם הולכים למסעדה או מזמינים משלוח? נכון שזה נוח, ולרוב, טעים, אך האם אתם יודעים מה בדיוק מכילות הארוחות האלה ובאלו תנאים הן הוכנו? האם קראתם את תווית על המוצר המוכן? ואם קראתם, האם אתם יודעים את כל המרכיבים והקיצורים שמופיעים בתווית? אני ממליצה לתכנן את השבוע כך שהיחס בין הארוחות המוכנות והארוחות הביתיות יהיה לטובת הארוחות הביתיות. כשאנחנו מכינים את האוכל בעצמנו, אנחנו יודעים בדיוק אלו מרכיבים ובאלו כמויות הוא מכיל. אך מה לעשות אם אין לנו זמן לבשל? אם אנחנו לא אוהבים לבשל? כיום יש מגוון פתרונות גם במקרים אלה – יש המון טבחים שמכינים אוכל ביתי ומוכרים אותו, כך שניתן לעשות הזמנה פרטית המותאמת לצרכים הבריאותיים וטעמכם האישי.

השאירו פרטים להתייעצות עם פולינה פאליי – נטורופתית ומטפלת בצמחי מרפא

שלבו יותר ירקות

כמו כן, בתכנון הארוחות שלכם תתייחסו גם לכמות הירקות שהן מכילות. מומלץ להגביר את כמות הירקות בתפריט היומי שלנו כך שהוא יהווה לפחות 30-40% מהתפריט, מכיוון שירקות הן המקור הטוב ביותר שהטבע מציע לנו לוויטמינים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים שתורמים לניקוי הגוף שלנו, ועוד. אבל אני יודעת שבנקודה הזו כל ההורים לילדים קטנים ולא כל כך קטנים בטח יגידו לי: “אבל מה עם הילדים? הם ממש לא בקטע של ירקות!” אז גם פה יש לי כמה פתרונות בשבילכם. בהחלט אפשר להכין את הירקות כך שגם הילדים ישמחו לאכול אותם. איך? תוסיפו אותם למנות שהילדים אוהבים, מנות שלא דורשות הכנה ארוכה וגם בריאות וטעימות. למשל, שייק. בדרך כלל, אנחנו מכינים שייקים מתותים או בננות, אך ניתן להוסיף לשם גם פירות בריאים יותר, כמו תפוח ירוק, פירות יער, סברס, וגם עלים ירוקים ואפילו אבוקדו שיהפוך את השייק למוס טעים במיוחד. המנה השנייה היא מרק, במיוחד המרקים המוקרמים שבהם ניתן לשלב את הירקות היותר מוכרים כמו תפוחי אדמה, בטטה וגזר, עם ירקות מלאים בנוגדי חמצון וויטמינים, ירקות המחזקים את מערכות החיסון, כמו ברוקולי, לפת, קולרבי, כרובית, שורש סלרי או פטרוזיליה ועוד. תאמינו לי, אחרי שנטחן את כל הירקות ונוסיף שמנת להקרמה, גם הילדים ילקקו את האצבעות.

ירקות שלמים על קרש חיתוך, כמו: גזר, עגבניות שרי, בצל ושום
תזונה בריאה תכלול כ30 אחוז ירקות

היו פתוחים לנסות מזונות חדשים

עצה אחרונה חביבה: הרחיבו אופקים, גלו וטעמו מזונות חדשים. זה גם מחזיר אותנו לתקופת הילדות שלנו כשהיינו סקרנים לגלות את העולם וגם מאפשר לגוף שלנו לקבל את כל הרכיבים לו הוא זקוק ממקורות מגוונים. ברוב הסופרים הגדולים, שלא לדבר על חנויות טבע, יש מבחר גדול של פירות, ירקות, קטניות, קמחים, פטריות ואצות. והייתי רוצה להתעכב מעט על האצות, מכיוון שהן פחות מוכרות לנו ורובינו מכירים רק את הנורי, אצת הסושי. אך קיימים סוגים רבים של אצות או מיקרו אצות, כמו היג’יקי, ארמה, קומבו, ואקאמה, ספירולינה, כלורלה. אצות אלה הן מולטיוויטמינים טבעיים שעשירים בסידן, ברזל, מגנזיום, שומן מסוג אומגה 3, חלק מוויטמיני B ועוד. אגב, הן בין המקורות הצמחיים הבודדים לוויטמין B12 שמצוי בעיקר במזונות מהחי. בנוסף, האצות תורמות לאיזון משק הסוכר והכולסטרול בגוף ומפחיתות את הסיכון להתפתחות סוכרת או מחלות לב וכלי דם. כמו כן, האצות מכילות פוקוקסנטין (פיגמנט), שתורם לחילוף חומרים טוב יותר ואף ירידה במשקל. הן גם תורמות לתהליך של ניקוי רעלים מהגוף על-ידי קשירת מתכות וטוקסינים והוצאתם מהגוף. עם זאת, דווקא בגלל תכונה זו יש להקפיד על צריכת אצות אורגניות המגודלות בתנאים נקיים, אחרת הן עלולות לספוג מתכות כבדות כמו קדמיום, כספית או עופרת שיפגעו בבריאות שלנו. אך תוספת של אצות לתפריט השבועי במינון מבוקר בהחלט תתרום לשיפור הבריאות שלכם.

דמיינו שעולם התזונה הבריאה הוא יקום חדש ומרתק והגילויים שאתם עומדים לעשות בו יתרמו לבריאותכם האישית ובריאות כל אלה שיצטרפו אליכם אל המסע הזה.

תמונה של פולינה פאליי | נטורופתית ומטפלת בצמחי מרפא

פולינה פאליי | נטורופתית ומטפלת בצמחי מרפא

אני נטורופתית, רפלקסולוגית, מטפלת בצמחי מרפא ופרחי באך, מתמחה בהריון ולידה, אך לא רק. מקבלת בנס ציונה ומודיעין ומייעצת דרך זום. מקיימת סדנאות ניקוי רעלים, פרחי באך ועיסוי תינוקות.

יצירת קשר עם פולינה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו למגזין בריאות בקליק

הירשמו ותהיו הראשונים לקבל מידע, הטבות ועצות בריאות

אולי יעניין אתכם גם

בריאות בקליק אייקון רקע לבן

הצטרפו למגזין בריאות בקליק

הירשמו לקבלת מידע, הטבות ועצות בריאות