דוחן הוא אחד מהדגנים הפחות מוכרים ופופולריים ולא בטוח שהוא נמצא ברשימת הקניות שלכם. זאת גם הסיבה לכך רבים לא מכירים את הפוטנציאל הבריאותי שלו וגם האפשרויות הטמונות בו מבחינה קולינרית. הינה כמה היתרונות הבולטים של לאכילת דוחן:
- מקור טוב לסיבים תזונתיים וכתוצאה מכך משפר עיכול ותורם לתחושת שובע.
- נטול גלוטן ולכן מתאים לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן.
- מלא בויטמינים ומינרלים, כולל מגנזיום, ברזל, ויטמיני B ועוד.
- תומך בבריאות הלב ועוזר בהפחתת כולסטרול ולחץ דם.
מצרכים עבור בלינצ’ס דוחן טבעוני
- 250 גרם דוחן
- 150 גרם משקה אורז/סויה שקדים לא ממתוקן
- 100 מ”ל מים
- 2 כפות סירופ אגבה (אופציאונלי)
- כף שמן זית
- קורט מלח
אופן ההכנה
- משרים 250 גרם דוחן במים למשך הלילה.
- בבוקר שוטפים היטב ומסננים את המים.
- מכניסים את הדוחן לבלנדר עם משקה אורז/סויה/שקדים, מים, מלח, 2 כפות סירופ אגבה וכף שמן זית. טוחנים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את הבלילה למרכז המחבת תוך סיבובה והטייתה כך שהבלילה מצפה את המחבת באופן דק ושווה.
- ממתינים עד להופעתן של בועיות על פני השטח כולו, הופכים צד וחצי דקה ומסירים מהאש.
ניתן להגיש את הבלינצ’ס דוחן טבעוני עם סירופ מייפל/ממרח שקדים/ממרק שוקולד איכותי ביתי או מחית תפוחים ללא סוכר, טעים בריא וטבעוני.
בתאבון
מתכון של יולי וולושין
יולי וולושין הינה נטורופתית N.D והרבליסטית קלינית מוסמכת CL.H, עוזרת ומלווה נשים בהתמודדות עם תופעות של גיל המעבר.