מה עוזר לעצירות: 12 דרכים טבעיות שעשויות לסייע על היציאות
עצירות היא תופעה נפוצה שרבים מאיתנו חווים בשלב זה או אחר בחיים. היא מתאפיינת ביציאות קשות, לא סדירות או לא מספקות, ויכולה להוביל לאי נוחות,
סתיו זו תקופת מעבר בין הקיץ המפנק עם שפע של שמש, ירקות, פירות, ים ובילויים, קיץ שבמהלכו נהנינו מהחופש, הרביצה בחוף, טיולים ונסיעות, הזנחנו את השגרה עם ארוחות סדירות ומאוזנות, התפנקנו בגלידות וארטיקים, בקיצור, עשינו חיים, לבין החורף עם הגשמים והסגריריות שלו, חורף שבמהלכו רובינו נחווה נפילת אנרגיה וניחשף להצטננויות ושפעות.
סתיו זו תקופה בה הטבע מכין את עצמו לחורף ומשיל את כל מה שמפריע לו לעבור את הימים הקרים בשלום. גם אנחנו נוהגים להתכונן לחורף: לקנות בגדים חמים, רדיאטורים, שמיכות פוך ועוד, אך בדרך כלל בכל ההכנות האלה אנחנו לא מקדישים מספיק זמן למה שקורה בתוך תוכנו. אז למה לא לקחת דוגמה מן הטבע ולנצל עונת מעבר זו כדי להכין את גופינו, לחזקו מבחינה פיזית ונפשית על מנת לעבור את ימי החורף הנוקשים? אחד הכלים המצוינים לכך הוא ניקוי רעלים שמאפשר גם הכנה פיזית של הגוף ברמה ביוכימית וגם הכנה נפשית מכיוון שהוא משחרר אותנו לא רק מהרעלים, אלא גם ממתח ודאגות שצברנו.
לכל ניקוי רעלים שתי מטרות מרכזיות:
לשם השגת מטרות אלה בתהליך של ניקוי משתמשים בכלים שונים להורדת עומס מכל המערכת האחראיות על פנוי הפסולת בגוף (מערכת העיכול, מערכת הנשימה, מערכת העור, מערכת הלימפה כבד וכליות) ולשיקומן באמצעות תזונה וצמחי מרפא. לפי כך, במהלך הניקוי מורידים מהתפריט כל המזונות מעוררי דלקת ואלרגיה, מזונות העשירים ברעלים שונים, למשל במתכות מזיקות כמו אלומיניום, וגם מזונות העשירים בשומנים על מנת לאפשר פירוק שומנים המשמשים כמאגרי רעלים. לעומת זאת, כל ניקוי יכלול במזונות נוגדי דלקת העשירים בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, מזונות המנקים את הרעלים השונים, כמו מזונות העשירים בגופרית או בסיבים תזונתיים, מזונות העשירים בפרוביוטיקה טבעית, כמו כרוב בכבישה ביתית, שמאפשרת להסדיר את פעילות מערכת העיכול, וכמובן, גם מים וחליטות צמחים שונות להנעת הזרימה בגוף ושטיפת הרעלים השונים.
למרות שהעקרונות המרכזיים יהיו זהים בכל תהליך של ניקוי, לכל עונה מטרות משלה ולכן הכלים בהם נשתמש בניקוי סתווי יהיו שונים מהכלים בניקוי אביבי. מהם כלים אלה ואיך הם יסייעו לנו לעמוד באתגרי החורף השונים?
ניקוי רעלים סתווי יתרכז בסילוק רעלים ופסולת שהספקנו לצבור במהלך הקיץ מכיוון שבקיץ, כפי שאמרנו, אנחנו נוטים לחרוג מהתפריט הרגיל ולפנק את עצמנו. הרעלים שיכולים להצטבר בגוף הם: רדיקלים חופשיים, חומצה ארכידונית וחומצה אורית, עודפי הורמונים, כולסטרול וטריגליצרידים, קריאטינין, ועוד. לפי כך, נצטרך לנקות את מערכת העיכול, הכבד והכליות, לשקם ולהחזיר אותם לפעילות תקינה על מנת שיוכלו לשוב ולבצע את משימות פינוי הפסולת שלהם כסדרה. כמו כן, בניקוי נפטר משכבות שומן מיותרות שלא רק מפריעות לנו מבחינה אסתטית, אלא משמשות גם לאחסון רעלים שונים.
בנוסף, ניקוי סתווי אמור להכין את הגוף לחורף המתאפיין בגלים של שפעות והתקררויות. לשם כך, מבצעים ניקוי של מערכת הנשימה ומאזנים את מערכת החיסון על מנת להכין אותה להיאבק בגורמים הזרים המבקשים לחדור לגופנו. ניקוי מערכת הנשימה מתבצע במספר כלים, בין היתר:
איזון מערכת החיסון ניתן בדרך כלל להשיג באמצעות הורדת העומס ממנה, כלומר, צמצום רמת הדלקתיות של הגוף באמצעות מזון נוגד דלקת, למשל, בעזרת משפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי, צנון ועוד) וגם בעזרת צמחי מרפא כמו אסטרגלוס, צמח אנטי ויראלי ומחזק כללי של הגוף, או אכינצאה האנטי דלקתית, אנטי ויראלית ואנטי בקטריאלית שעושה עבודה מצוינת בוויסות וחיזוק מערכת החיסון.
עכשיו ברור לנו מה ניתן להשיג באמצעות ניקוי רעלים, אך מעבר לרצון לעשות ריסטראט לגוף ולחדש מצברים, באילו מצבים חשוב לעבור ניקוי רעלים על מנת למנוע התדרדרות המצב?
גם אחרי טיפול תרופתי ארוך בהחלט מומלץ לעבור תהליך של ניקוי על מנת להחזיר את המערכות לפעילות תקינה.
אז הקשיבו לגופכם ונפשכם וסייעו לעצמכם לעבור את החורף בבריאות טובה ואנרגיות חיוביות.
אני נטורופתית, רפלקסולוגית, מטפלת בצמחי מרפא ופרחי באך, מתמחה בהריון ולידה, אך לא רק. מקבלת בנס ציונה ומודיעין ומייעצת דרך זום. מקיימת סדנאות ניקוי רעלים, פרחי באך ועיסוי תינוקות.
הירשמו ותהיו הראשונים לקבל מידע, הטבות ועצות בריאות
עצירות היא תופעה נפוצה שרבים מאיתנו חווים בשלב זה או אחר בחיים. היא מתאפיינת ביציאות קשות, לא סדירות או לא מספקות, ויכולה להוביל לאי נוחות,
שמן עץ התה הוא שמן אתרי פופולרי ומוכר. הוא ידוע בתכונותיו האנטיספטיות והאנטי-דלקתיות. השמן יכול להועיל במגוון מצבים, אך השימוש בו כרוך גם בסיכונים. חשוב
תפוח העץ הוא אחד הפירות האהובים והנפוצים בעולם, והוא ידוע לא רק בטעמו המתוק והרענן, אלא גם בערכיו התזונתיים הרבים. התפוח מהווה חלק בלתי נפרד
הירשמו לקבלת מידע, הטבות ועצות בריאות